Ikko Tanaka




Ikko Tanaka, 1 Ιανουαρίου, 1930 – 10 Ιανουαρίου, 2002) ένας γνωστός Ιάπωνας σχεδιαστής.
Το χαρακτηριστικό των σχεδίων του περιγράφει και συνδυάζει τις βαθιά ιαπωνικές παραδόσεις με δυτικό μοντερνισμό για να παραγάγει τη σύγχρονη οπτική έκφραση.
Η εργασία Tanaka Ikko περιλαμβάνει το desig των συμβόλων για EXPO «85 στην πόλη EXPO Τόκιο «96 Tsukuba και κόσμων. Μεταξύ των άλλων έχει εργαστεί για την ομάδα Selbu Saison, το διεθνείς κήπο και την έκθεση πρασινάδων, Hanae Mori, Issey Miyake, και Mazda. Ο Tanaka έχει σχεδιάσει τις εκθέσεις για Βικτώρια και Αλβέρτος Museum (Λονδίνο) και σε όλη την Ιαπωνία.
Το Ikko Tanaka πιστώνεται επίσης με το να αναπτυχθεί Muji μαζί με τον Kazuko Koike (εμπορικός σύμβουλος), και Takashi Sugimoto (εσωτερικός σχεδιαστής).Ο Tanaka άρθρωσε το όραμα Muji με την εμφάνιση, και είχε τις ιδέες και τα πρωτότυπα που απεικόνισαν τη στρατηγική σχεδίου. Εργάστηκε στο Muji ως διευθυντής τέχνης έως το 2001.
Το Ikko Tanaka έχει λάβει διάφορα βραβεία, συμπεριλαμβανομένης της JAAC πρόσθετης επιλογής, βραβείο σχεδίου Mainichi, βραβείο νεοφερμένων υπουργών παιδείας, μεγάλο βραβείο των μελών του Τόκιο ΠΑΧ, βραβείο τέχνης Mainichi, πορφυρό μετάλλιο κορδελλών, και η αίθουσα της Νέας Υόρκης ΠΑΧ του βραβείου φήμης. Το Tanka διοργανώνει την έκθεση στη Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Παρίσι, Μεξικό.
Το Ikko Tanaka δεν έχει δημοσιεύσει κάποιο βιβλίο, συμπεριλαμβανομένου «του σχεδίου, κανένα Zengo Sayu.»
Γεννημένος το 1930, Ikko Tanaka μελέτησε την τέχνη στο σχολείο πόλεων του Κιότο των λεπτών αρθ. Το Ikko Tanaka λειτούργησε στο Sankei Shinbun, Nippon κέντρο σχεδίου, και καθιέρωσε στη συνέχεια το στούντιο σχεδίου Ikko Tanaka το 1963 και άνοιξε το πρώτο στούντιο σχεδίου του στο Τόκιο το 1963.